torsdag, oktober 12, 2006

Kärnfamiljen

Kärleken har av många beskrivits på helt fantastiska sätt, men ingen har lyckats sätta ord på dessa underbara känslor som skapas. Inte heller önskan, längtan och väntan på ett barn, att tillsammans skapa en trygghet och få den sagolikaste lycka som finns till skänks.


Det mänskliga synsättet på ansvar, moral och etik växer fram under ett barns uppväxt. Ens kultur och tradition är sammanflätat med detta. Den personliga identiteten och tillhörigheten man har är något man ska känna sig trygg i och detta gör man genom gemensamma värderingar i familjen och slutändan samhället.

Ett samhälle skapas genom folkets kultur och tradition, etik och moral i enlighet med den struktur jag anser att ett land borde byggas på som är familjen, hembygden och nationens grundläggande normer och värderingar.


Kärnfamiljens plats i samhället har blivit hotat då den allmänna uppfattningen om familjens betydelse och dess värde har kommit att ifrågasättas och undervärderas av negativa synsätt inom samhället. Dagens samhälle är stressigt och ibland de vuxna råder ofta stora satsningar på karriären där familjen sätts i andra hand.

Med en vardag där båda föräldrarna jobbar åtta timmars pass fem dagar i veckan återstår väldigt lite tid till familjen. Samtidigt som viktiga delar i vardagen får lida för den stress alla upplever mycket för att man inte längre finner harmoni och solidaritet i hemmet. Det borde utvecklas ett mer barnvänligt och tryggt samhällsklimat där barnafödandet ökar istället för sjunker.


Den traditionella kärnfamiljens ställning som grunden för ett samhälle måste värnas och styrkas som utgångspunkten för hur vårt samhälle är uppbyggt.

Kärnfamiljen, ett ord som är väldigt utnött och diffust, men enligt mina ideal grundar sig på män och kvinnors olikheter som tillsammans kompletterar varandra och skapar de perfekta förutsättningarna för en familj.

Kärnfamiljen lägger grunden för en värdegemenskap uppbyggt av normer som ger trygghet i ens personlighet, etik och moral.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mycket bra skrivet, Fredrik! Familjen är samhällets grundstenar och främsta trygghet. Familjens roll måste stärkas i samhället och lyftas fram som samhällets främsta grund.