onsdag, oktober 18, 2006

Tack till alla er som har gått ut och fördömt attacken


Bland annat Vänsterpartiet i Eslövs ordföranden, Stefan Karlsson som var den första att beklaga och ta avstånd från det inträffade. Via e-post skriver han så här:

"Hej , Martin !
Jag skall bara beklaga det inträffade i dag. Vi i vänsterpartiet tar helt av stånd från sådana dumheter. Vi för politik vid bordet eller i debatter. Hoppas polisen får fatt i dom som har skadat ert möte. Det är ett stort hot mot demokratin och ännu en gång beklagar jag detta.
Mvh Ordf. Stefan Karlsson Eslöv(V)”

Även aktiva personer från den sida där det först uppdagades att en attack var planerad har ifrågasatt angreppet. Flera personer anser att användandet av våld inte är det rätta sättet att bemöta oss Sverigedemokrater.

Under diskussionen kunde man även läsa att en person nämner att han inte hade kunnat besvara och förklara en sådan här räd i tv soffan. Att det är mycket svårt att lyckas med det utan att framstå som en korkad person. Han får då till svar av en annan skribent att man då bör avstå från att använda våld samtidigt som han fördömer hela händelsen. Därefter beskriver han att vi inte är våldsmän och att aktioner av detta slag samtidigt kommer leda till inskränkningar av demokratiska fri- och rättigheter. Något som jag inte heller önskar om inget annat för att det inte borde vara nödvändigt men om detta fortsätter så är det ett ont måste.

Alternativa sätt för att uppmärksamma det som de anser vara fel med vår politik har även föreslagits. Så som dela ut flygblad och annan propaganda vilket är deras fulla rätt. Märkligast av allt måste jag dock påstå att deras påhopp på den RKU företrädaren som blev intervjuad efter händelsen är, det nämns bland annat att han inte klarade av att svara på de frågor han fick ställda och gav en oklar, förvriden bild av kommunismen.

Samtidigt är det oroväckande att justitieministern vägrar lämna någon kommentar även efter förfrågan från olika medier. Inget parti har heller offentligt gått ut från ledningen och gett sina synpunkter på det hela. Min förhoppning är dock att det budskapet som först fram att våldet kommer upptrappas endast var tomma hot i förhoppning att skada partiet ytterligare.

Vi är alltid beredda att försvara vår politik under ordnade former. Det finns personer som påstår att vår politik inte skulle klara en granskning eller debatt. Något som vi fortfarande väntar på att få en möjlighet att motbevisa. Att som folkvald genom de allmänna demokratiska valen inte bara få utstå hot utan även uppleva en offensiv och skrämmande attack som denna i dagens Sverige är oroväckande. Något jag personligen och innerligt hoppas aldrig mer ska ske.

Inga kommentarer: