fredag, augusti 24, 2007

Mp vill avskaffa värnplikten



Efter Miljöpartiets uttalande om att avskaffa värnplikten och drastiskt göra nedskärningar vill jag hänvisa till ett alternativ med en annan åsikt. Då jag är stressad så blir detta mina enda egna för tillfället och hänvisar er alla till www.sverigedemokraterna.se. Nedan kommer lite utdrag ur partiets handlingsprogram Försvars- och säkerhetspolitik.

Sverigedemokraterna varnar för att försvaga det nationella försvaret. Nedrustningsavtalen och den ekonomiska situationen har visserligen lett till att de konventionella styrkorna blivit mindre i Europa, men den moderna materielen finns kvar, och har i Sveriges närhet ökat i omfattning. Försvaret ska ges de ekonomiska resurser som behövs för att kunna fullgöra de säkerhetspolitiska ambitionerna.

Sverigedemokraterna tar avstånd från de senare årens nedskärningar i försvaret, vilka särskilt gått ut över nationella försvaret. Sverigedemokraterna vill därför säkra medel så att det nationella försvaret kan moderniseras och specialiseras för att kunna lösa de uppgifter som det ställs inför i framtiden. Samtidigt varnar Sverigedemokraterna för fler regementsnedläggningar, vilka försvagar det folkliga engagemanget i försvaret. Nedrustning av det svenska försvaret, med hänseende på vad som hände efter försvarsbeslutet 1925, är oacceptabelt. Ett nedrustat försvar tar åratal att bygga upp igen och den tiden har man inte vid ett krigshot i modern tid.

Att bilda opinion för upprustning i fredstid, baserat på scenarier som ligger flera år in i framtiden, är en omöjlig uppgift för varje svensk regeringsmakt. Inte bara inrikespolitiska konsekvenser, där besparingar inom vård och skola kanske måste ingå, utan även de utrikespolitiska konsekvenserna av ett upprustningsbeslut försvårar. Därför måste försvaret i viss mån tillåtas vara tillsynes överdimensionerat. Det är den enda försäkringen vi kan ha för att inte stå lika oförberedda som 1939.

Sverigedemokraterna anser att allmän totalförsvarsplikt är ett viktigt inslag i ett demokratiskt försvar och ett viktigt bidrag till försvarsviljan. Försvaret ska därför vara baserat på allmän totalförsvarsplikt, och i totalförsvaret ska varje svensk medborgare delta.

Inga kommentarer: