fredag, maj 09, 2008

Sverigedemokraternas starka steg mot 3:e största partiet

Med dröm i blick har ett långsiktigt mål legat klart för Sverigedemokraterna och utan att vara orimligt högt. Efter de Allmänna valen chockade partiet hela landet när valresultatet i Landskrona kommun slutade med 22,26% för Sverigedemokraterna. Vilket innebar att partiet blev det tredje största med snudd på näst största. Vi vet att vi har potential att bli det tredje största partiet i Sveriges riksdag.

Därför är det oerhört skönt, en lättnad och en lång väntan är över, för Sverigedemokraterna har sprängt fyraprocentsspärren i Demoskops undersökning. Med 162463 röster i de Allmänna valen 2006, vilket gav 2,93% är Sverigedemokraterna utan tvekan det partiet som har allt att vinna i de Allmänna valen 2010.

Viktigt är samtidigt att komma ihåg att det ligger ett annat val närmare i tiden och även av oerhört stor vikt. Europaparlamentsvalet 2009 är betydande för Sverigedemokraterna, inte minst för att vi är det enda partiet som har möjlighet att nå riksdagen med åsikten att så EU:s utveckling är farlig. Det är ju den utvecklingen som ligger till grund för Sverigedemokratisk Ungdoms polisanmälan mot Fredrik Reinfeldt.

Därför hoppas jag innerligt att samtliga sverigedemokratiska väljare förstår vikten av detta val och gör det enda rätta. Alltså lägger sin röst på partiet, på Sverigedemokraterna i Europaparlamentsvalet 2009. Ifall alla de helt fantastiska personerna som röstade på Sverigedemokraterna i de Allmänna valen 2006 skulle rösta på partiet i Europaparlamentsvalet 2009, med samma valdeltagande Europaparlamentsvalet hade 2004, skulle partiet nå ca 6.5%. Vilket garanterar Sverigedemokraterna åtminstone 1 plats i Europaparlamentet med ersättare.

Önskvärt är även att åtminstone den delen av svenska folket som kan tänkas rösta på ett EU kritiskt parti förstår och inte accepterar din obetydande rollen Junilistan har haft i Europaparlamentet. Jag är övertygad om att Sverigedemokraterna skulle förvalta dessa personers röster mer väl än Junilistan lyckats göra.

Inga kommentarer: